ONLINE BAŞVURU

İsveç Turistik Amaçlı Ziyaret Vizesi

Not: Yeşil ve gri pasaport sahipleri için İsveç  vize istemeyen ülkeler kategorisindedir. Schengen vize başvurusu yapmalarına gerek yoktur!

· Pasaport  eğer var ise eski pasaportlarınız
İsveç vize başvurusunda bulunmak için önceden alınmış bütün vizelerinizin fotokopileri vize dosyanızda bulunmalıdır. Yeşil ya da gri pasaportunuz varsa İsveç sizin için vize istemeyen ülkelerdendir. Schengen vize başvurusu yapmanıza gerek yoktur.

· Vize ücretleri
İsveç vize başvuru ücreti 170 TL + 75 TL  vize başvuru merkezine servis ücreti olarak ödenmektedir.

· Size, ailenize, çalıştığınız işyerine ve/veya size sponsor olacak kişiye/kuruma ait, iş ve çalışma belgeleri

· Ücretli çalışanlarda veya ayrılanlarda; Son 3 aya ait maaş bordrosu ve kurum kimliğinin fotokopisi.

· Ücretli çalışanların SGK işe giriş bildirgeleri ve SGK hizmet dökümleri son 3 aylık çalışılan işyerine ait güncel ticaret oda kaydı-sicil gazetesi kopyası-güncel vergi levhası ve imza sirküleri vize başvurusu için hazırladığınız dosyanızda bulunmalıdır.

· Emekli olanlarda; Emekli oldukları kurumdan alacakları maaş yazısı ( Emekli Sandığı, SGK, Bağkur ), ve kurum kimliğinin fotokopisi ile.

· Emekli aylığının yattığı bankadan alınacak hesap özeti. Son 3 aylık emekli maaş banka hesap dökümleri vize dosyanıza eklenmelidir.

· Serbest meslek sahibi olanlarda; Ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri, ,vergi levhası, ticaret odası ya da esnaf sicil  kayıt belgeleri fotokopileri )

· Çiftçiler için, çiftçilik belgesi gerekmektedir, ziraat odasından onaylı olması gerekiyor.

· Memurlar için talep edilen vize suresi boyunca izinli olduğunu belirtir resmi izin yazısı

· Firmanın antetli kağıdına yazılmış işveren yazısı; (örnek işveren yazısı ICEP WORLD vize danışmanlıktan alabilirsiniz.)

· Başvuru sahibi öğrenci ise öğrenci işlerinden onaylı güncel öğrenci belgesi eklenmelidir.

· Başvuru yapacak kişi yabancı uyruklu ise Türkiye’deki oturma ve var ise çalışma izni dönüş tarihinden itibaren 3 ay geçerli olmalıdır.

· Size ve ailenize sponsor olacak kişiye ait tapu ve araç ruhsat belgelerinin fotokopileri.

· Not: Eğer tapular üzerinden kira geliri var ise, bu mülklerle ilgili kira kontratları fotokopileri ve kiraların yatmış olduğu banka hesap ekstresi alınmalıdır.

· NOT:  iş ve çalışma belgelerinin orijinallerini de İsveç vize başvurunuz sırasında sunmanız istenmektedir.

· Finansal durumunuzu gösterir banka hesap ve destekleyici belgeler 
a) En az 3 ayl
ık hesap hareketlerini gösteren banka hesap dökümleri

b) Bankadan alınan, son hesap bakiyesini gösteren resmi yazı.
 (Örnek banka mektubu ve yazı formatı için ICEP WORLD vize danışmanlıktan bilgi alınız )

· İki adet son 6 ay içinde çekilmiş vize fotoğrafı
    (Vize fotoğrafı çektirebileceğiniz fotografçı için ICEP WORLD vize danışmanlıktan bilgi alabilirsiniz )

· 3.5 cm x 4.0 cm ölçülerinde olmalı

· Baş ölçüsü yaklaşık 30-35 mm arasında olması gerekmektedir başınızın bitiş noktasından çenenizin en alt noktasına kadar.

· Net ve kaliteli çekilmiş olmalı (İsveç Konsolosluğu vize başvurusu için şipşak tarzı çekilmiş fotoğrafları kabul etmemektedir.)

· Arka fonu beyaz olmalı

· Baş fotoğrafın ortasında olmalı

· Cepheden çekilmiş olmalı

· Her iki kulak görünmeli, dişler gözükmemeli

· Alın açık olmalı

· Güneş gözlüğü, şapka gibi aksesuarlar kullanılmamalı

· Yapıştırılmış ya da kesilmiş olmamalı

· Fotoğrafta kesinlikle, fotoğrafın çekildiği stüdyonun reklamı olmamalı

· Vukuatlı nüfus kayıt örneği

· Otel rezervasyon onayı ve uçak rezervasyonunuz

· En az 30.000 Euro teminatlı tüm Schengen Ülkelerinde geçerli seyahat gidiş ve dönüş tarihlerini kapsayan seyahat sağlık sigortası sigorta belgenizin imzalı ve kaşeli olması gerekmektedir. Aksi halde vize başvuru merkezinden kabul edilmemektedir.
Seyahat Sağlık Sigortası için ICEP WORLD vize danışmanlıktan bilgi alabilirsiniz

· Evli iseniz evlilik cüzdanı

· 18 yaş altı vize başvuruları için muvafakatname:
18 yaş altındaki başvuru sahibinin tek başına yurtdışına gidebileceğini gösteren ve anne ile babanın ortak olarak noterden çıkartabileceği bir belgedir.

· Başvuru aile veya arkadaş ziyareti ise;  İsveç’ten gönderilmiş veya fakslanmış davetiye – ( Inbjudan )
- Davetiye
İngilizce veya İsveççe doldurulmuş olması ve davetiyede imza iletişim bilgileri tarih olmalı 
- Son 3 ay içerisinde düzenlenmiş İsveç’teki davet gönderen kişiye en yakın vergi dairesinden alınmış – Personbevis-belgesi. Bu evrak www.skv.se adresinden de edinilebilir.
-
İsveç den davet gönderen kişiye ait kimlik veya pasaportunun fotoğraflı kopyası, oturum izni veya çalışma izni,
- Şayet vize başvurusu yapan kişinin masrafları İsveç’ten davet eden kişi tarafından karşılanacaksa, Lönespecifikation veya Skatteverket masrafların nasıl karşılanacağını gösteren belgeler bankadan son 3 aylık hesap dökümü maaş bordo veya gelir gösteren evrakların orijinalleri.

· Aile bilgileri başvuru formu -ICEP WORLD  vize danışmanlıktan bilgi alınız.

· Vize başvurusu
ICEP WORLD vize dan
ışmanınız tarafından hazırlanıp size iletilecektir. Müracaatçı tarafından imzalanmış olmalıdır.

İSVEÇ VİZE BAŞVURUSU İLE İLGİLİ ONEMLİ HATIRLATMALAR ;  

BORDO ( Normal ) pasaport sahipleri vize başvurusunda bulunmak zorundadırlar.

· İsveç Schengen vize başvurusu İsveç de olmayı planladığınız tarihten en fazla 3 ay öncesinden yapılabilir

· Turist ve Aile arkadaş vize başvurularında  aile bilgileri başvuru formu doldurmayı unutmayınız

· Ticari vize başvurularında Appendix A formu doldurmayı unutmayınız

· Vize başvurusu yapacak olan pasaport sahibi tarafından formun imzalanması gerekmektedir.

· Ebeveyn pasaportuna kayıtlı çocukları her birisi için ayrı vize başvuru formu doldurulmalıdır.

· Aileleri ile seyahat edecek olan çocuklar için masrafları karşılayacak olan ebeveynin dilekçe ile belirtmesi gerekmektedir.

· 0-12 yaş arası sadece servis ücreti 75 TL .

· Diğer bütün schengen ülkeleri vize başvurularında olduğu gibi İsveç Schengen vize başvuruları için alınış tarihi 10 yıldan eski pasaportlar kabul edilmemektedir. Hasarlı ve yıpranmış pasaport ile vize başvurusu kabul edilmemektedir.

· Var ise eski pasaportlarınızı ve daha önceki vizelerinizin fotokopilerini mutlaka ibraz ediniz

· Uçuş rezervasyonlarınız detaylı bir şekilde tüm ara seferleri de göstermeli ve seyahat planlarınızı detaylı olarak göstermelidir.

· 18 yaş altı vize başvurusu yapılacak çocuklar için mutlaka MUVAFAKATNAME istenmektedir.

· Daha önceden alınmış eski pasaportlarınızda süresi geçerli Schengen vizeniz var ise bu vizenizi yeni pasaportunuza aktarmanızda fayda varır. Aksi durumda girişte sıkıntı yaşayabilirsiniz!

· Seyahat etmeyi planladığınız tarihten en azından 1-1.5 ay öncesinden vize işlemleriniz başlatmanızı önemle hatırlatırız !!

· Seyahat sağlık sigortalarınızın seyahat edeceğiniz tarihleri kapsadığından emin olunuz. Seyahat sağlık sigortanızın sigorta firmanız tarafından  kaşeli imzalı olmasına ve antetli kağıdına basılmış olmasına dikkat ediniz !!

· Belgeleyecek olduğunuz Banka hesaplarınızın güncel olması hususuna dikkat ediniz !!

· Seyahat edecek olan vize başvuru sahibi geçerli vizesi olan bir arkadaşı veya aileden birisi ile seyahat ediyor ise o kişiye ait pasaport fotoğraflı sayfası ve vize fotokopisini dosyanıza ekleyiniz.

· Çektirecek olduğunuz vize fotoğraflarının konsolosluğun istediği ölçü ve formatta olduğundan emin olunuz! Vize fotoğrafı için ICEP WORLD vize danışmanınıza danışınız.

· Vize başvurunuz için alınmış olan randevu tarih ve saatine mutlaka uyunuz! Vize randevu tarihiniz ile ilgili değişiklikler için en azından 2 gün öncesinden ICEP WORLD  vize danışmanınıza haber vermeyi unutmayınız.