ONLINE BAŞVURU

Hollanda Ticari Amaçlı Ziyaret Vizesi

Not: Yeşil ve gri pasaport sahipleri için Hollanda  vize istemeyen ülkeler kategorisindedir. Schengen vize başvurusu yapmalarına gerek yoktur!

1. Pasaport eğer var ise eski pasaportlarınız
  Önceden alınmış bütün vizelerinizin fotokopileri Hollanda’ya vize başvurusu yapabilmek için gereklidir. Yeşil ya da gri pasaportunuz varsa Hollanda sizin için vize istemeyen ülkelerdendir. Schengen vize başvurusu yapmanıza gerek yoktur.

2. Vize ücretleri
Hollanda vize ücreti 171 TL + 68 TL vize başvuru merkezine servis ücreti olarak ödenmektedir.

3. Size, ailenize, çalıştığınız işyerine ve/veya size sponsor olacak kişiye/kuruma ait, iş ve çalışma belgeleri

· Ücretli çalışanlarda veya ayrılanlarda; Son 3 aya ait maaş bordrosu ve kurum kimliğinin fotokopisi vize başvurusu için hazırladığınız dosyanızda gereklidir.

· Ücretli çalışanların SGK işe giriş bildirgeleri ve SGK hizmet dökümleri son 3 aylık, çalışılan işyerine ait güncel ticaret oda kaydı-sicil gazetesi kopyası-güncel vergi levhası ve imza sirküleri

· Emekli olanlarda; Emekli oldukları kurumdan alacakları maaş yazısı ( Emekli Sandığı, SGK, Bağkur ), ve kurum kimliğinin fotokopisi ile emekli aylığının yattığı bankadan alınacak hesap özeti. Son 3 aylık emekli maaş banka hesap dökümleri vize başvuru dosyasında bulunmalıdır.

· Serbest meslek sahibi olanlarda; Ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri, ,vergi levhası, ticaret odası ya da esnaf sicil  kayıt belgeleri fotokopileri Hollanda vize başvurusu için gereklidir.

· Çiftçiler için, çiftçilik belgesi gerekmektedir, ziraat odasından onaylı olması gerekiyor.

· Memurlar için talep edilen vize suresi boyunca izinli olduğunu belirtir resmi izin yazısı

· Firmanın antetli kağıdına yazılmış işveren yazısı vize dosyanızda bulunmalıdır. (örnek işveren yazısı ICEP WORLD vize danışmanlıktan alabilirsiniz. )

· Başvuru sahibi öğrenci ise öğrenci işlerinden onaylı güncel öğrenci belgesi eklenmelidir.

· Başvuru yapacak kişi yabancı uyruklu ise Türkiye’deki oturma ve var ise çalışma izni dönüş tarihinden itibaren 3 ay geçerli olmalıdır.

· Size, ailenize ve size sponsor olacak kişiye ait tapu ve araç ruhsat belgelerinin fotokopileri vize dosyanızda olmalıdır.

· Not: Eğer tapular üzerinden kira geliri var ise, bu mülklerle ilgili kira kontratları fotokopileri ve kiraların yatmış olduğu banka hesap ekstresi alınmalıdır.

4. Finansal durumunuzu gösterir banka hesap ve destekleyici belgeler 

a) En az 3 ayl
ık şirket ve/veya şahıs hesap hareketlerini gösteren banka hesap dökümleri

b) Bankadan alınan, son hesap bakiyesini gösteren resmi yazı.
 (Örnek banka mektubu ve yazı formatı için ICEP WORLD vize danışmanlıktan bilgi alınız )

5. 2 adet son 6 ay içinde çekilmiş vize fotoğrafı   

 (Vize fotoğrafı çektirebileceğiniz fotografçı için ICEP WORLD vize danışmanlıktan bilgi alabilirsiniz )

· 3.5 cm x 4.5 cm ölçülerinde olmalı

· Baş ölçüsü yaklaşık 30-36 mm arasında olması gerekmektedir başınızın bitiş noktasından çenenizin en alt noktasına kadar.

· Net ve kaliteli çekilmiş olmalı (Hollanda konsolosluğu vize başvurusu için şipşak tarzı çekilmiş fotoğrafları kabul etmemektedir.)

· Arka fonu beyaz olmalı

· Baş fotoğrafın ortasında olmalı

· Cepheden çekilmiş olmalı

· Her iki kulak görünmeli, dişler gözükmemeli

· Alın açık olmalı

· Güneş gözlüğü, şapka gibi aksesuarlar kullanılmamalı

· Yapıştırılmış ya da kesilmiş olmamalı

· Fotoğrafta, fotoğrafın çekildiği stüdyonun reklamı olmamalı

6. Otel rezervasyon onayı ve uçak rezervasyonunuz
- Otelde kalınacak olan tarihlerin uçak biletiniz gidiş ve dönüş tarihleri ile aynı olması gerekmektedir.
-  Hollanda dışında başka bir schengen ülkesi ziyaret edilecekse seyahat detaylarını dosyanıza ekleyin.

7. En az 30.000 Euro teminatlı tüm Schengen Ülkelerinde geçerli seyahat gidis ve dönüş tarihlerini kapsayan seyahat sağlık sigortası

Sigorta belgenizin imzalı ve kaşeli olması gerekmektedir. Aksi halde vize başvuru merkezinden kabul edilmemektedir.
Seyahat Sağlık Sigortası için ICEP WORLD vize danışmanlıktan bilgi alabilirsiniz

8. Evli iseniz evlilik cüzdanı

9. Davetiye
    -Hollanda’daki firman
ın yazacağı şirket antetli kağıdına yazılı program detaylarını tarih aralıklarını içeren imzalı davetiye.

10. Fuar- Organizasyon katılım giriş kayıt belgeleri

11. Acenta veya Firma yetkilendirme yazısı
    - Hollanda vize başvurusunun şahsen yapılmadığı durumda gereklidir. Hollanda vize başvurusu yapacak kişi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış olması gerekmektedir.

12. Hollanda ticari vize başvurusu yapacak olan kişi şoför ise,
- firma teminat yaz
ısı, çalışanlar listesi, şirketin üye olması durumunda UND tarafından verilmiş olan teminat  yazısı  C2 belgesi, uluslararası ehliyet

13.    Vize başvurusu formu
ICEP WORLD vize dan
ışmanınız tarafından hazırlanıp size iletilecektir. Müracaatçı tarafından imzalanmış olmalıdır.

14.  Ek Bilgi Formu ( daha once herhangi bir shengen vizeniz yoksa veya Kanana İngiltere Avustralya ve Amerika vizeniz yok ise bu formu doldurup imzalamalısınız ( Bilgi için ICEPWORLD vize danışmanınıza danışınız )

HOLLANDA  VİZE BAŞVURUSU İLE İLGİLİ ONEMLİ HATIRLATMALAR ;  
BORDO ( Normal ) pasaport sahipleri vize başvurusunda bulunmak zorundadırlar.

· Hollanda Schengen vize başvurusu için form Flemenkçe, İngilizce veya Türkçe doldurulabilir.

· Vize başvurusu yapacak olan pasaport sahibi tarafından formun imzalanması gerekmektedir.

· Hollanda vize başvurusunu Firma veya acente üzerinden yapacak olanların onay belgesi/ yetkilendirme belgesi imzalaması gerekmektedir.

· Ebeveyn pasaportuna kayıtlı çocukları her birisi için ayrı vize başvuru formu doldurulmalıdır.

· Aileleri ile seyahat edecek olan çocuklar için masrafları karşılayacak olan ebeveynin dilekçe ile belirtmesi gerekmektedir.

· 0-12 yaş arası çocuklar 165 TL vize ücretlerinden muaftır. Servis ücreti 62 TL ödenir.

· Diğer bütün schengen ülkeleri vize başvurularında olduğu gibi Hollanda Schengen vize başvuruları için alınış tarihi 10 seneden eski pasaportlar kabul edilmemektedir. Hasarlı ve yıpranmış pasaport ile vize başvurusu kabul edilmemektedir.

· Var ise eski pasaportlarınızı ve daha önceki vizelerinizin fotokopilerini mutlaka ibraz ediniz

· Uçuş rezervasyonlarınız detaylı bir şekilde tüm ara seferleri de göstermeli ve seyahat planlarınızı detaylı olarak göstermelidir.

· 18 yaş altı vize başvurusu yapılacak çocuklar için mutlaka muvafakatname istenmektedir.

· Daha önceden alınmış eski pasaportlarınızda süresi geçerli Schengen vizeniz var ise bu vizenizi yeni pasaportunuza aktarmanızda fayda varır. Aksi durumda girişte sıkıntı yaşayabilirsiniz!

· Seyahat etmeyi planladığınız tarihten en azından 1ay öncesinden vize işlemleriniz başlatmanızı önemle hatırlatırız

· Seyahat sağlık sigortalarınızın seyahat edeceğiniz tarihleri kapsadığından emin olunuz. Seyahat sağlık sigortanızın sigorta firmanız tarafından  kaşeli imzalı olmasına ve antetli kağıdına basılmış olmasına dikkat ediniz!!

· Belgeleyecek olduğunuz Banka hesaplarınızın güncel olması hususuna dikkat ediniz !!

· Seyahat edecek olan vize başvuru sahibi geçerli vizesi olan bir arkadaşı veya aileden birisi ile seyahat ediyor ise o kişiye ait pasaport fotoğraflı sayfası ve vize fotokopisini dosyanıza ekleyiniz.

· Çektirecek olduğunuz vize fotoğraflarının konsolosluğun istediği ölçü ve formatta olduğundan emin olunuz! Vize fotoğrafı için ICEP WORLD  vize danışmanınıza danışınız.

· Pasaportunda daha önce Amerika vizesi, Kanada vizesi veya schengen vizesi olmayan başvuru sahipleri Hollanda Konsolosluk tarafından görüşmeye çağrılabilir.

· Vize başvurunuz için alınmış olan randevu tarih ve saatine mutlaka uyunuz! Vize randevu tarihiniz ile ilgili değişiklikler için en az 2 gün öncesinden ICEP WORLD  vize danışmanınıza haber vermeyi unutmayınız .