ONLINE BAŞVURU

Almanya Turistik Amaçlı Ziyaret Vizesi

Schengen vize başvurularının işlem süresi yaklaşık on günü aldığından vize işlemlerinizi geciktirmeden yapmanızı tavsiye ederiz. Schengen vizesi üç aya kadar geçerli olup aşağıdaki bütün bilgiler Alman konsolosluğu vize bölümünden destek alınarak güncel tutulmaktadır. Yeşil ya da gri pasaport sahibiyseniz, Almanya sizin için vize istemeyen ülkelerdendir. Almanya için vize başvurusu yapmanıza gerek yoktur.

» Pasaportunuzun aslı ve eğer var ise eski pasaportlarınız

Varsa, önceden alınmış bütün vizelerinizin fotokopileri.

» Almanya vize ücretleri

Almanya vize ücretleri olan 60 euro ve ek olarak vize başvurusu yapmak için iletişime geçtiğiniz merkeze hizmet ücreti olarak ödenen 23 euro elden ödenmektedir. 12 yaşın altındaki çocuklardan ücretin yarısı alınır. AB ve AET vatandaşlarının aile bireyleri vize harcından muaftır.

» Size, ailenize, çalıştığınız işyerine ve/veya size sponsor olacak kişiye/ kuruma ait iş ve çalışma belgeleri

» Ücretli çalışan ya da memur iseniz, vize alabilmeniz için mesleğinize dair de bilgi içeren çalışma belgesi,

» Talep edilen vize süresi için çalıştığınız kurumdan resmi izin belgesi,

» Bağ-Kur/SGK dökümü, SGK giriş bildirgesi ve son maaş belgesi schengen vize başvurusu yapacaklar için gereken belgelerdir.

» Serbest meslek sahibi iseniz, Ticaret Odası kaydınız,

» Yeni tarihli vergi levhanız,

» Ticaret Gazetenizi mutlaka vize başvurusu için hazırlayacağınız dosyanıza eklemelisiniz.

» Çiftçilik yapıyor iseniz, bulunduğunuz bölgedeki Ziraat Odası tarafından onaylanmış çiftçilik belgeniz gerekmektedir.

» Emekliyseniz, son 3 aylık emekli maaşınızı gösteren kurumdan alacağınız (SGK ) emekli maaş yazısı ve kurum kimlik fotokopisi vize başvurusu için hazırladığınız dosyanızda yer almalıdır.

» TÜM ÇALIŞMA GRUPLARINDA, kurum kimliğinin fotokopisi ve son 3 aylık maaş bordrosu gerekmektedir.

(Örnek işveren yazısı ve aklınıza takılan diğer her bilgiyi ICEP WORLD vize danışmanlığından alabilirsiniz.)

4) Finansal durumunuzu gösterir banka hesap ve destekleyici belgeler

» En az 3 aylık banka hesap hareketlerinizi gösteren, banka hesap ekstresi,

» Bankadan alınan, son hesap bakiyenizi gösteren resmi yazı

(Örnek banka mektubu ve yazı formatı için gerekli bilgiyi ICEP WORLD vize danışmanınızdan alabilirsiniz.)

5) Davetiye

Kişi veya aileden biri tarafından gönderiliyor ise, Almanya İkamet Yasası’nın 66-68. Maddelerine göre hazırlanmış taahhütname.

(Gerekli bilgiyi ICEP WORLD vize danışmanınızdan alabilirsiniz.)

6) Uçuş rezervasyonu ve otel rezervasyonu

Uçuş ve otel rezervasyonu bilgilerinizi de vize başvurusu için hazırladığınız dosyada göstermeniz gerekmektedir.

7)  2 adet biyometrik vize fotoğrafı

» Vize başvurusunda kullanılabilmesi için fotoğrafınız son 6 ay içinde çekilmiş olmalı,

» 3,5 cm X 4,5 cm ölçülerinde çekilip, kesilmiş ya da yapıştırılmış olmamalı,

» Baş ölçüsü erkeklerde yaklaşık olarak 36mm, bayanlarda ise 32 mm olmalıdır. (Alnın bitiş noktasından çenenizin en alt noktasına kadar.)

» Net ve kaliteli bir çekim olmalı, (şipşak tarzı çekimler schengen vize başvurusunda kabul edilmez.)

» Baş fotoğrafın ortasında olmalı,

» Fotoğraf cepheden çekilmiş olmalı,

» Her iki kulak görünmeli; ancak dişler görünmemelidir.

» Alın açık olmalı,

» Güneş gözlüğü, şapka ya da diğer aksesuarlar kullanılmamalı,

» Fotoğrafta kesinlikle, fotoğrafın çekildiği stüdyonun adı OLMAMALIDIR.

8)  Vukuatlı nüfus kayıt örneği

ıklamalar kısmında adresiniz yer almalı ve düşünceler bölümü işlenmiş olmalıdır.

AB ve AET vatandaşlarının eş ve çocukları, uluslararası evlenme kayıt örneği, Türkiye’deki ikamete ilişkin ikamet ilmühaberi ve çocuklar için uluslararası doğum kayıt örneğini ibraz etmelidir.

9)  18 yaş altı vize başvuruları için muvafakatname

18 yaş altındaki başvuru sahibinin tek başına yurt dışına çıkabileceğini gösteren anne ile babanın ortak olarak noterden çıkardıkları bir belgedir.

10) Sağlık sigortası

En az 30.000 euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli yurt dışı sağlık sigortanızın vize başvuru merkezinde kabul edilmesi için İMZALI ve KAŞELİ olması gerekmektedir. (Seyahat sağlık sigortanızın gideceğiniz tarihten bir gün önce başlaması ve döneceğiniz tarihten bir gün sonra bitmesi gerekmektedir.)

11) Öğrenci iseniz

Öğrenci işlerinden onaylı öğrenci belgeniz, DEĞİLSENİZ, diploma veya mezuniyet belgenizin fotokopisi.

 12) Belirli bir geliriniz yoksa

ğrenci ya da ev hanımı vs. iseniz,) sizi maddi olarak destekleyen 1. Dereceden yakınınızın geçimi ile ilgili evrak listelerine bakılacaktır. Ayrıca, 1. Dereceden yakınınızın sizi destekleyeceğine dair ıslak imzalı okunaklı bir dilekçe teslim etmesi gereklidir.

(Vize dilekçe örneği için ICEP WORLD vize danışmanınızdan bilgi alabilirsiniz.)

13) Vize başvurusu

Vize başvuru formunuz ICEP WORLD vize danışmanlık merkezi tarafından hazırlanıp size iletilecektir. Müracaatçı tarafından imzalanmış olmalıdır. Vize danışmanlık ve vize ücretleri ile ilgili tüm bilgiler için ofislerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.