ONLINE BAŞVURU

Almanya Öğrenci Vize Başvurusu İçin Gereken Belgeler

Not: Yeşil pasaport sahipleri için Almanya vize istemeyen ülkeler kategorisindedir. Schengen vize başvurusu yapmalarına gerek yoktur!

» Almanya’ya eğitim amaçlı vize başvurusu yaparken pasaportunuzun, önceden alınmış pasaportlarınızın ve bütün vizelerinizin fotokopilerini dosyanızda bulundurmalısınız.

» Almanya vize ücretleri 60 Euro ve vize başvurusu yaptığınız merkeze hizmet ücreti olarak ödediğiniz 23 Euro’dur.

» 18 yaş altındaysanız, anne ve babanızın noterden ortak çıkaracakları bir muvafakat nameye ihtiyacınız vardır. Velayetinizin sadece bir ebeveyninizdeyse bunu belgelerle kanıtlamanız gerekmektedir.

» Öğrenciyseniz, öğrenci belgeniz, mezun olmuşsanız diplomanız, bunun yanında katılmış olduğunuz başka okullardan verilmiş sertifikalarınız var ise onlar da vize başvurusu için hazırlayacağınız dosyanızda olmalıdır.

» Ailenizin geçim kaynağına ilişkin,

» SGK işe giriş belgesi, son 3 aylık maaş bordroları;

» kendi iş yeri ise, ticari sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküsü ve ticaret odası kaydı gibi belgelerin fotokopileri mutlaka vize başvurusu için hazırlayacağınız dosyanızda bulunmalıdır.

» Ayrıca ailenizin banka hesap dökümleri, son 6 aylık banka hesap hareketleri ve bankadaki mevduatınızı belgeler banka yazısı (banka tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış orijinal evrak belgelenmelidir.)

» 2 adet biyometrik vize fotoğrafı,

» Vize başvurusunda kullanılabilmesi için fotoğrafınız son 6 ay içinde çekilmiş olmalı,

» 3,5 cm X 4,5 cm ölçülerinde çekilip, kesilmiş ya da yapıştırılmış olmamalı,

» Baş ölçüsü erkeklerde yaklaşık olarak 36mm, bayanlarda ise 32 mm olmalıdır. (Alnın bitiş noktasından çenenizin en alt noktasına kadar.)

» Net ve kaliteli bir çekim olmalı, (şipşak tarzı çekimler Schengen vize başvurusunda kabul edilmez.)

» Baş fotoğrafın ortasında olmalı,

» Fotoğraf cepheden çekilmiş olmalı,

» Her iki kulak görünmeli; ancak dişler görünmemelidir.

» Alın açık olmalı,

» Güneş gözlüğü, şapka ya da diğer aksesuarlar kullanılmamalı,

» Fotoğrafta kesinlikle, fotoğrafın çekildiği stüdyonun adı OLMAMALIDIR.

» Almanya’da eğitim göreceğiniz okuldan gönderilen kabul mektubu ve faturanız da vize başvurusu için hazırladığınız dosyanızda olmalıdır.

» Uçuş bilgileriniz ve oradaki konaklamanız ile ilgili tüm belgeler vize dosyanızda belirtilmelidir.

» Sağlık sigortanız 30000 Euro teminatlı olup bütün Schengen ülkelerinde geçerli olmalı, gideceğiniz günden bir gün önce başlayıp seyahat tarihlerinizi kapsamalıdır. Ayrıca sigortanızın firmanın antetli kağıdına basılmış, imzalı ve kaşeli olduğunu kontrol ediniz. Aksi takdirde vize başvuru merkezi tarafından kabul edilmeyecektir.

» Herhangi bir nüfus müdürlüğünden kolayca çıkarabileceğiniz vukuatlı nüfus kayıt örneği de gereklidir.

» Belirli bir geliriniz yok ise, sizi destekleyen birinci dereceden yakınızın gelirlerine bakılacaktır. Ayrıca sizi destekleyecek olan birinci dereceden yakınınızın bunu temin eden ıslak imzalı dilekçesi de Almanya vize başvurusu için gereklidir. (Vize dilekçe örneği için gerekli bilgiyi ICEP WORLD vize danışmanlıktan alabilirsiniz.)

» Evliyseniz, evlilik cüzdanınızın fotokopisi

» Vize başvurusu için doldurmanız gereken form ICEP WORLD vize danışmanlık tarafından size teslim edilecektir. Müracaatçı tarafından imzalanmış olması gerekmektedir.

Vize danışmanlık ve vize başvurusu ile ilgili merak ettiğiniz her şey için ICEP WORLD vize danışmanınızla iletişime geçiniz.